Review Wonder Boy in Monsterland (Nintendo Wii)

24 Sep

Sinds enige tijd is Wonder Boy in Monsterland te downloaden via de Virtual Console van de Nindendo Wii. Ik heb destijds zijn voorganger nog op de arcade versie gespeeld. Dus het was eens leuk om te zien hoe dit spel de tand des tijds doorstaan heeft…

Voor slecht 500 Wii points kan je dus het spel downloaden, het lukte me niet om de game op de externe SD kaart te plaatsen, enkel het interne geheugen werkte. Downloaden lukte wel op beide maar in het eerste geval liep het spel vast.

Het Monsterland spel verschilt wel van omgeving en spelconcept tov zijn voorganger, WonderBoy is niet langer een prehistorisch kereltje. Je krijgt er wel een comlexer spel met trading systeem voor ipv een simple platformer. De Bosses zijn zoals in vele oude spellen niet echt makkelijk om te verslagen en sommige levels hebben een aardig irritant element waar je net je levens verliest en helemaal terug opnieuw mag beginnen, mijn oudste zoon zijn geduld werd aardig op de proef gesteld. De jongste vond het spel evenleuk om te bekijken als Mario en vond de deurtjes met de winkels erachter geweldig. Zelf vond ik het spel heel goed meevallen, zowel qua gameplay als graphics.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: